20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUcraina îndeamnă statele BRICS să exercite influenţă asupra Moscovei

Ucraina îndeamnă statele BRICS să exercite influenţă asupra Moscovei

Kievul a îndeamnat marţi statele din cadrul BRICS să analizeze acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei şi să exercite presiuni asupra Moscovei, pentru a "contribui la detensionarea situaţiei în estul ţării noastre", relatează agenţia oficială Ukrinform, citată de Mediafax.

"Ne adresăm către conducerea Braziliei şi a altor state BRICS cu rugămintea să analizeze în mod obiectiv şi nepartinitor acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei şi să exercite influenţă asupra Moscovei, pentru a detensiona situaţia în estul ţării noastre", a declarat un oficial de rang înalt al diplomaţiei ucrainene, Vasili Zvarici, adăugând că "transportul de armament şi pătrunderea insurgenţilor în Ucraina de pe teritoriul rus trebuie să înceteze".

El a subliniat că "niciun avantaj politic sau economic nu poate fi obţinut cu preţul dreptului internaţional şi a valorilor democratice".

Zvarici şi-a exprimat speranţa că Brazilia, în calitate de gazdă a summitului BRICS, va putea profita de acest eveniment şi de prezenţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, pentru a "cntribui la detensionarea situaţiei" în estul Ucrainei.

La rândul lor, liderii statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din Ucraina şi au îndemnat la o soluţionare paşnică a conflictului, relatează Itar-Tass.

"Îndemnăm toate părţile la dialog, detensionarea conflictului şi reţinere, cu scopul de a găsi o soluţie politică paşnică, în conformitate cu principiile ONU şi drepturile omului", a afirmat BRICS, potrivit unui comunicat.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...
Ultima oră
Pe aceeași temă