10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUE ar dori o poziție comună cu Rusia împotriva anumitor idei ale...

UE ar dori o poziție comună cu Rusia împotriva anumitor idei ale lui Trump. Putin respinge o asemenea variantă

Administrația de la Moscova a anunțat că nu este interesată să aibă eventuale poziții comune cu Uniunea Europeană împotriva anumitor idei de politică externă ale noului președinte al SUA, Donald Trump, informează joi agenția TASS citată de Mediafax.

Ipoteza unui parteneriat UE – Rusia fusese lansată de Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Federica Mogherini a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei The Wall Street Journal, că problema acordului nuclear cu Iranul nu este singurul subiect în care ar putea apărea disensiuni între Administraţia Donald Trump, pe de o parte, Europa şi Rusia, pe de alta.

“De la caz la caz, vom descoperi probleme în care nu aş fi surprinsă să văd europenii şi ruşii de aceeaşi parte – acordul nuclear cu Iranul, procesul de pace în Orientul Mijlociu, posibil rolul Naţiunilor Unite”, a spus Mogherini.

“Deciziile politice europene nu sunt legate de hotărârile Washingtonului”, a subliniat Mogherini.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă