15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUE prelungește sancțiunile împotriva personalităților implicate în criza din Ucraina

UE prelungește sancțiunile împotriva personalităților implicate în criza din Ucraina

Sancțiunile împotriva personalităților ucrainene și ruse care s-au implicat în conflictul din estul Ucrainei, au fost prelungite de ambasadorii Uniunii Europene cu șase luni, până la 15 martie 2016, potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, citate de Agerpres

”Există un acord politic. Ambasadorii s-au pus de acord pentru prelungirea aplicării sancțiunilor cu șase luni, până la 15 martie anul viitor”, a indicat una dintre sursele citate.

Sancțiunile, ce vizează 150 de persoane și 37 de entități private de viză de intrare în Uniunea Europeană și având averile înghețate, expiră pe data de 15 septembrie.

Kievul, NATO, Uniunea Europeană și Washingtonul acuză Rusia că trimite trupe și arme rebelilor separatiști proruși care luptă contra armatei ucrainene în regiunea Donbas, din estul Ucrainei. Conflictul s-a soldat deja cu peste 6.800 de morți în 16 luni.

Moscova neagă însă orice implicare în conflict.

În afară de liderii politici și militari ai rebelilor proruși, mai mulți membri ai guvernului rus și personalități apropiate președintelui Vladimir Putin figurează pe această listă ”neagră” a UE.

Pe această listă figurează Arkadi Bahin și Anatoli Antonov, adjuncți ai ministrului rus al apărării, mai mulți membri ai Dumei ruise și omul de afaceri Arkadi Rotenberg, o cunoștință veche a președintelui rus Vladimir Putin.

Rusia a ripostat la deciziile UE, elaborând propria sa ”listă neagră” ce cuprinde personalități europene indezirabile, a căror intrare pe teritoriul rus este interzisă. În total, pe această listă se află 89 de nume, printre care doi foști prim-miniștri, înalți responsabili din domeniul apărării și parlamentari occidentali.

 

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă