18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialUE se pregăteşte să adauge alte 11 nume pe lista cu persoane...

UE se pregăteşte să adauge alte 11 nume pe lista cu persoane vizate de sancțiuni pe fondul crizei din Ucraina

UE se pregăteşte să adauge încă 11 nume pe lista cu persoane vizate de sancţiuni ţintite pentru responsabilitatea lor în criza ucraineană, au anunţat miercuri surse europene, anunță Mediafax.

Un "acord preliminar" în acest sens a fost găsit la finalul unor negocieri a ambasadorilor celor 28 de state membre UE, a precizat o sursă. Acordul urmează să fie oficializat "în următoarele zile", a anunţat ea.

Potrivit unei alte surse europene, ambasadorii au căzut de acord să adauge încă 11 separatişti ucraineni pe lista cu persoane vizate de sancţiuni. Până în prezent, 61 de persoane sunt vizate de astfel de măsuri.

Pe de altă parte, Germania şi Franţa l-au invitat miercuri pe preşedinele ucrainean, Petro Poroşenko, să dea dovadă de "reţinere" pe plan militar.

Cele două ţări au mai anunţat stabilirea unui "contact", în următoarele zile, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, căruia i se va cere să "exercite presiuni" asupra separatiştilor pentru a-i aduce la negocieri.

Cele mai citite

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...
Ultima oră
Pe aceeași temă