16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUE va acorda Ucrainei un ajutor de 500 de milioane de euro

UE va acorda Ucrainei un ajutor de 500 de milioane de euro

Uniunea Europeană va acorda 500 de milioane de euro Ucrainei la 17 iunie, în cadrul planului de ajutor anunţat la începutul lunii martie, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, relatează Mediafax.

Suma a fost strânsă de pe pieţele financiare şi face parte din ajutorul macroeconomic pe care UE urmează să-l furnizeze Kievului.

De asemenea, sumă se înscrie într-un program de ajutor mai amplu, care se ridică în total la aproximativ 11 miliarde de euro.

Uniunea Europeană a oferit deja Ucrainei 100 de milioane de euro la mijlocul lunii mai.

Programul de ajutor al Comisiei Europene cuprinde în special un împrumut de 1,6 miliarde de euro în cadrul ajutorului macroeconomic, 1,4 miliarde de euro din donaţii şi 3 miliarde de euro oferiţi de Banca Europeană pentru Investiţii.

Anunţul intervine în contextul în care Rusia şi Ucraina urmează să reia marţi seară la Bruxelles discuţiile privind preţul gazelor pentru Kiev şi achitarea pentru Moscova. După şapte ore de negocieri dificile, cele două părţi nu au ajuns luni la un acord.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă