24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUn adolescent din Oregon plănuia un ATAC în stil Columbine împotriva şcolii...

Un adolescent din Oregon plănuia un ATAC în stil Columbine împotriva şcolii sale

Câini special antrenaţi vor participa la căutări într-un liceu din Oregon, în Statele Unite, deoarece unul dintre elevi încerca să îşi atace colegii cu dispozitive explozive, a anunţat poliţia, citată de CNN.

Cu ajutorul unor dispozitive explozive, liste şi diagrame, scopul tânărului Grant Acord “era de a modela atacul de la Columbine, cu unele ajustări care l-ar fi făcut un şi mai mare succes”, a declarat procurorul John Haroldson, potrivit Mediafax.

Acesta a afirmat că poliţia a găsit şase tipuri de explozibil în posesia adolescentului în vârstă de 17 ani, după ce l-au arestat joi noaptea, în casa mamei sale din Albany, Oregon. Ei au găsit napalm şi cocteiluri Molotov, vineri, într-un “compartiment secret creat în podeaua” dormitorului adolescentului, potrivit lui Haroldson.

Poliţia din Albany a devenit suspicioasă după ce a “primit informaţii care îl asociau pe Acord cu fabricarea unui dispozitiv distructiv cu intenţia de a-l detona la şcoală”.

Directorul liceului West Albany, Susie Orsborn, le-a trimis o scrisoare părinţilor elevilor în care le cerea să le solicite copiilor lor să vină să discute cu poliţia dacă ştiu ceva în legătură cu planul.

Acord, care este minor, va fi acuzat “ca adult de tentativă de crimă în formă agravată”, a declarat Haroldson. El va fi acuzat şi de fabricare de bombe şi “posesie ilegală a unei arme mortale cu intenţia de a o folosi împotriva unei alte persoane”. El va compărea în faţa tribunalului marţi.

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Alertă. Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită”...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...
Ultima oră
Pe aceeași temă