14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialUn adolescent palestinian, care a înjunghiat doi israelieni, a fost împuşcat mortal...

Un adolescent palestinian, care a înjunghiat doi israelieni, a fost împuşcat mortal de poliţie

Doi israelieni au fost înjunghiaţi sâmbătă la Ierusalim, de un adolescent palestinian, care a fost ulterior împuşcat mortal de poliţie, au anunţat oficiali citaţi de BBC News Online, scrie Mediafax.

Doi evrei ultraortodocşi, cu vârste de aproximativ 60 de ani, au fost răniţi sâmbătă, fiind înjunghiaţi de un palestinian în vârstă de 16 ani, potrivit poliţiei.

Incidentul a avut loc după ce armata israeliană a anunţat că militanţi din Fâşia Gaza au lansat o rachetă în sudul Israelului. Potrivit unui comunicat, racheta a aterizat într-o zonă nelocuită şi nu s-au înregistrat răniţi.

Atacul produs sâmbătă este cel mai recent dintr-o serie de incidente violente înregistrate în ultimele săptămâni în Israel şi în Cisiordania.

Militari israelieni au deschis focul vineri spre demonstranţi palestinieni care au încercat să pătrundă violent din Fâşia Gaza în Israel. Cinci palestinieni au murit, iar alţi 20 au fost răniţi.

Tot vineri, un adolescent israelian a fost înjunghiat de un palestinian, în Ierusalim, iar un evreu ultraortodox a atacat patru beduini, într-un alt incident, produs în sudul Israelului.

Tensiunile s-au intensificat între israelieni şi palestinieni la jumătatea lui septembrie, când protestatari palestinieni s-au ciocnit cu poliţia israeliană la moscheea Al-Aqsa/Muntele Templu.

Israelul restricţionează frecvent accesul la obiectivele din zona Muntelui Templu, unde se află Zidul Plângerii şi Piatra de Fundaţie, cel mai sacru loc al iudaismului. Aceeaşi zonă este denumită de musulmani drept Al-Haram al-Sharif (Sanctuarul Nobil – incluzând moscheea Al-Aqsa, Domul Stâncii, Domul Lanţului şi moscheea Bouraq), fiind al treilea loc sacru al mahomedanismului după Mecca şi Medina.

 

Cele mai citite

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă