8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn amiral avertizează asupra unei amenințări la adresa SUA

Un amiral avertizează asupra unei amenințări la adresa SUA

Ofensiva dusă de gruparea Statul Islamic pe rețelele de socializare pentru recrutarea de noi adepți este una dintre cele mai mari amenințări cu care se confruntă Statele Unite, a avertizat, miercuri, amiralul Bill Gortney, șef al Comandamentului nord-american de apărare aeriană al SUA, potrivit Agerpres.

Amiralul Bill Gortney s-a declarat îngrijorat mai ales de tendința de radicalizare manifestată în rândul tinerilor din Statele Unite aflați în ”modul recepție”, dar care nu comunică înapoi.

Autoritățile americane îi pot urmări pe cei care comunică cu militanții Statului Islamic responsabili cu recrutarea de noi membri, dar este mai dificil să-i identifice pe potențialii recruți, așa cum a fost cazul atacatorului care a ucis cinci militari în luna iulie, în statul Tennessee, a spus Gortney, în cadrul unui eveniment organizat de grupul de reflecție Atlantic Council.

Înaltul responsabil militar american a adăugat că nivelul de alertă privind securitatea la bazele militare din SUA, cel mai ridicat în ultimii patru ani, va rămâne în vigoare pentru ”ceva timp”, dată fiind incapacitatea guvernului de a prezice momentul și locul unde s-ar putea produce astfel de atacuri.

În luna mai, Bill Gortney a ordonat ridicarea nivelului de alertă privind securitatea la bazele și taberele militare din partea continentală a SUA, Alaska și teritoriile americane din Caraibe.

Măsura a fost luată după ce doi bărbați au deschis focul la o expoziție de caricaturi ale profetului Mahomed în orașul Garland, din statul Texas. Acesta a fost primul atac de pe teritoriul SUA revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă