12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn angajat al serviciilor secrete din PORTUGALIA a fost arestat pentru spionaj...

Un angajat al serviciilor secrete din PORTUGALIA a fost arestat pentru spionaj în favoarea RUSIEI

Un angajat al serviciilor secrete din Portugalia a fost arestat sub suspiciunea de ‘spionaj, corupţie şi violarea secretului de stat’, deoarece a vândut informaţii unei ţări străine, a anunţat luni Poliţia Judiciară (PJ), transmite EFE citată de Agerpres.

Deşi PJ nu dă detalii în legătură cu numele ţării care ar fi fost beneficiara informaţiilor vândute de agentul portughez, presa lusitană scrie că ar fi vorba despre Rusia. 

Într-un comunicat de presă, poliţia portugheză a informat că angajatul serviciilor secrete a fost arestat în urma colaborării cu autorităţile italiene. PJ a adăugat că au fost arestaţi în Roma doi suspecţi, dintre care unul este angajat al serviciilor secrete portugheze. 

‘Cei doi arestaţi, asupra cărora au fost găsite probe incriminatorii, au fost prezentaţi autorităţilor judiciare italiene competente şi s-a decis arestarea preventivă a acestora, în aşteptarea extrădării’, a anunţat PJ. 

Potrivit autorităţilor portugheze, operaţiunea a fost declanşată după ce secretarul general al Serviciului de Informaţii al Republicii Portugheze (SIRP) a cerut procuraturii să-l ancheteze pe unul dintre angajaţii serviciilor secrete portugheze care era suspectat ‘de spionaj în favoarea unui serviciu de informaţii străin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă