11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUn atac al talibanilor a lăsat fără energie electrică jumătate din capitala...

Un atac al talibanilor a lăsat fără energie electrică jumătate din capitala Afganistanului

Un stâlp de înaltă tensiune a fost aruncat în aer de militanţii talibani, marţi, lăsând jumătate fără energie electrică jumatate dintre locuitorii capitalei afgane Kabul, informează DPA, citat de Agerpres.

Potrivit preşedintele Brishna ( furnizorul naţional de electricitate), Mirwais Alimi, talibanii au aruncat în aer un stâlp de înaltă tensiune în zona Dand-e Shahabuddin, lângă autostrada Baghlan-Kunduz, la nord de Kabul. Explozia de marţi seara a afectat linia de înaltă tensiune Uzbekistan-Kabul care aprovizionează cu electricitate capitala afgană, a mai spus el. 

Oficialul afgan a transmis că “cel puţin 40-50% din Kabul nu va avea curent electric până când stâlpul nu va fi reparat”. Mai mult, el a precizat că se lucrează pentru a restabili alimebtarea cu energie electrică, însă mai întâi trebuie ca forţele de securitate trebuie să îi alunge pe talibanii din zonă.

Potrivit reporterilor DPA, mai multe cartiere ale capitalei au rămas fără curent electric marţi seara şi multe clădiri foloseau generatoare de rezervă. 

În luna martie anul trecut, o serie de avalanşe în munţii Hindu Kush au distrus linii electrice, iar capitala Kabul a rămas în întuneric timp de peste o lună.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă