15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Tragedie de proporții în Columbia. 75 de persoane au murit, într-un...

UPDATE. Tragedie de proporții în Columbia. 75 de persoane au murit, într-un accident aviatic. La bord se afla o echipă braziliană de fotbal, care nu ar fi trebui să fie în avionul morții. 22 dintre victme erau jurnaliști. Doar cinci persoane au supraviețuit | VIDEO

UPDATE 16,20: Agenția britanică pentru anchetarea catastrofelor aviatice va trimite o echipă în Columbia pentru a le oferi asistență autoritățile locale în ancheta privind accidentul soldat cu 75 de morți, a anunțat marți un purtător de cuvânt al forului, informează Reuters, citată de Agerpres.

Echipa este formată din trei experți și va ajunge miercuri la locul catastrofei, a adăugat reprezentantul agenției. Autoritatea Aeronautică Națională a Columbiei conduce ancheta. Marea Britanie este, în mod automat, implicată în anchetă, întrucât aeronava BAE 146, cunoscută și drept Avro RJ, a fost fabricată în Regatul Unit.

UPDATE 15.23: Cel puțin 22 de jurnaliști brazilieni se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit în Columbia, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

Majoritatea ziariștilor erau angajați ai posturilor Fox și TV Globo și ai altor posturi de radio și de televiziune. Ei veneau în Columbia pentru a transmite partida tur a finalei Copa Sudamericana la fotbal, ce urma să se joace la Medellin între echipa locală Atlético Nacional și echipa braziliană Chapecoense, jucătorii acesteia din urmă fiind și ei printre pasagerii avionului prăbușit.

11.33: 75 de persoane au murit, potrivit Digi24.

11.15: Operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Columbia au fost suspendate marţi dimineaţă, din cauza ploilor abundente, au anunţat reprezentanţii aeroportului din Medellin, citaţi de Reuters. Până acum, echipele de intervenţie au recuperat 25 de cadavre, în timp ce cinci supravieţuitori au fost duşi la spital, potrivit AFP, informează Agerpres.

„Operaţiunile de căutare şi salvare în cazul avionului prăbuşit au fost suspendate din cauza ploilor abundente din zona accidentului”, a anunţat pe Twitter conducerea aeroportului unde urma să aterizeze aeronava.

09.25: Potrivit unor surse oficiale, citate de Reuters, șase persoane au supraviețuit accidentului aviatic, informează Agerpres. În prezent, echipele de salvare îi preiau pe supraviețuitori, a anunțat Asociația de aviație civilă columbiană.

08.51: Mai multe persoane au murit, în urma prăbușirii avionului la bordul cărora se aflau 72 de pasageri și nouă membri ai echipajului. Potrivit presei locale, zece persoane ar fi fost rănite.

Primarul din Medellin a declarat că este vorba despre o tragedie de proporţii uriaşe. Autorităţile columbiene au anunţat că cel puţin zece persoane au fost rănite în accident, iar echipele de salvatori au început evacuarea supravieţuitorilor.

———

Un avion cu 72 de persoane la bord, inclusiv echipa braziliană de fotbal, s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Medellin din Columbia, transmite BBC.

Nu se ştie încă dacă există vreun supravieţuitor.

Avionul venea din Bolivia, iar la bord se afla echipa de fotbal braziliană Chapocoense, a precizat un oficial al aeroportului. Echipa Chapecoense urma să joace în finalele Cupei Sudamericana împotriva columbienilor de la Atletico Nacional. Imagini surprinse înainte de plecarea echipei de fotbal, chiar pe aeroportul internaţional Guarulhos (Sao Paulo, Brazilia), au apărut deja pe Internet.

Potrivit agenției EFE, delegația echipei braziliene de fotbal Chapecoense și-a schimbat planurile de zbor către Columbia în urma unei decizii a autorității aviației din această țară, care a împedicat-o să se deplaseze cu un zbor charter, fiind nevoită să se îmbarce într-un avion comercial.

Schimbarea avionului și plecarea de la Sao Paulo cu două ore mai târziu decât prevăzuseră conducătorii clubului din statul brazilian Santa Catarina a fost începutul unei tragedii a cărei amploare reală este încă necunoscută. Echipele de salvare încearcă să ajungă în acest moment la locul accidentului, existând semnale că ar exista supraviețuitori. 

Chapecoense s-a calificat în urmă cu opt zile în finala Cupei Sudamericana, a doua competiție fotbalistică rezervată cluburilor din America de Sud, în care urma să întâlnească miercuri echipa columbiană Atletico Nacional, în prima manșă programată la Medellin. 

Delegația braziliană nu a fost autorizată însă de Agenția de aviație civilă din Columbia (ANAC) să se deplaseze cu un avion charter către Medellin. În aceste condiții, oficialii clubului Chapecoense au modificat programul deplasării echipei, făcând conexiunea către Columbia de pe aeroportul internațional Viru Viru din orașul bolivian Santa Cruz de la Sierra, cu un zbor al companiei aeriene Lamia. 

Jucătorii lui Chapecoense, antrenați de Caio Junior, se resemnaseră cu faptul că vor ajunge dimineața la hotel și vor avea timp să se antreneze doar marți pe stadionul „Atanasio Girardot”, care urma să găzduiască și prima manșă a finalei Cupei Sudamericana, cel mai important meci din istoria de 42 de ani a echipei braziliene. 

Avionul s-a prăbuşit în jurul orei locale 00.15 (07.15 ora României) din cauza lipsei de combustibil, în timp ce echipa braziliană se îndrepta spre aeroportul Jose Maria Cordova din Rionegre, care deserveşte metropola Medellin. Alte surse precizează că avionul s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze pe aeroportul din metropola Medellin.

Aeronava ar fi trebuit să aterizeze la Medellin luni seara, la ora locală 21,33, dar a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura în apropiere de La Ceja, potrivit surselor columbiene.

 

 

 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă