22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUn avion de vânătoare american, prăbuşit în sudul Germaniei

Un avion de vânătoare american, prăbuşit în sudul Germaniei

Un avion de vânătoare american s-a prăbuşit, marţi, într-o pădure din Bavaria, în sudul Germaniei. Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a suferit răni uşoare, a anunţat poliţia. Cauza prăbuşirii avionului militar american nu este cunoscută deocamdată, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Autorităţile au izolat zona prăbuşirii, în apropiere de Engelmannsreuth, în nordul landului Bavaria, iar pompierii încercau să stingă flăcările care au cuprins epava avionului, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei regionale.

Forţele Aeriene ale SUA au anunţat că este vorba despre un avion de tip F-16, de la baza aeriană americană Spangdahlem, din vestul Germaniei, relatează CNN.

US Air Force a precizat că pilotul, care s-a catapultat, este în siguranţă, dar nu este clar dacă a fost rănit.

Avionul decolase de la baza aeriană americană Spangdahlem, situată la peste 140 de kilometri vest de Frankfurt.

“Suntem la curent cu privire la prăbuşire şi investigăm în acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt de la baza aeriană Spangdahlem, citat de site-ul TheLocal.de.

Postul local de televiziune TVO a relatat anterior că avionul F-16 transporta o bombă de antrenament de 100 de kilograme.

Roman Markert, comandant adjunct al poliţiei din Pegnitz, a declarat pentru portalul local de ştiri nordbayern.de că avionul decolase de la baza militară de antrenament Grafenwoehr şi s-a prăbuşit în timpul efectuării unor manevre.

Baza de la Grafenwoehr este una dintre cele mai mari baze de antrenament americane din afara Statelor Unite şi cea mai mare bază multinaţională de antrenament din Europa, având aproximativ 10.000 de soldaţi americani şi 3.000 de angajaţi civili germani.

Soldaţi americani care susţin misiunile NATO se antrenează alături de militari din alte ţări aliate şi aproximativ 40.000 de americani locuiesc în zonă.

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă