22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUn avion de vânătoare rusesc s-a prăbușit în apropiere de Moscova. Pilotul...

Un avion de vânătoare rusesc s-a prăbușit în apropiere de Moscova. Pilotul a murit

Ministerul Apărării rus transmite că un avion de vânătoare rusesc de tipul Su-27 s-a prăbuşit în regiunea Moscovei (Podmoskovie), iar pilotul a murit. Cadavrul acestuia a fost găsit în apropierea aeronavei, transmite Agerpres

Surse din serviciile de urgenţă ruse declaraseră anterior că un avion de vânătoare MiG-29 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament. 

Ulterior, Ministerul Apărării rus a indicat că este vorba de un avion de vânătoare al forţelor aeriene care s-a prăbuşit în timp ce se întorcea la aerodromul din regiunea Moscovei. 

”Astăzi (9 iunie), în jurul 10:25 (ora Moscovei), un Su-27 al forţelor aeriene ale Rusiei s-a prăbuşit la revenirea la aerodromul din regiunea Moscovei, după un zbor de rutină programat”, menţionează într-un comunicat serviciul de presă citat de TASS. 

Avionul nu avea muniţie la bord, nu există distrugeri la sol, a mai indicat serviciul de presă al instituţiei de apărare rusă, adăugând că la locul accidentului s-a deplasat deja o comisie de anchetă a ministerului. 

Potrivit unor media ruse, Su-27 făcea parte dintr-o echipă de acrobaţie aeriană ‘Russkie vitiazi’ ce aparţine de Ministerul Apărării, iar martori la accident relatează că pilotul a făcut tot posibilul ca avionul să nu cadă peste vreo casă. Bombardierul a căzut la 200 de metri de primele case ale localităţii Muranovo, conform acestora.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă