13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn avion Egyptair care efectua un zbor pe ruta Cairo-Beijing a aterizat...

Un avion Egyptair care efectua un zbor pe ruta Cairo-Beijing a aterizat de urgență, din cauza unei amenințări false cu bombă

Un avion al companiei EgyptAir care efectua un zbor pe ruta Cairo-Beijing a aterizat de urgență, miercuri, într-un oraș din Uzbekistan, din cauza unei amenințări cu bombă. Ulterior, s-a dovedit că a fost vorba de o alarmă falsă, informează agențiile Reuters și EFE, citate de Agerpres.

La bordul aeronavei de tip Airbus A-330 se aflau 118 pasageri şi 17 membri ai echipajului, care au fost evacuaţi în siguranţă. Serviciile de securitate au examinat aparatul, la bordul căruia nu a fost găsit explozibil. 

Citește și: Un zbor EgyptAir a fost anulat din cauza unei alarme false cu bombă

„Avionul urmează să-şi reia cursa. A fost o alarmă falsă, slavă Domului”, a declarat un oficial egiptea pentru Reuters un oficial egiptean.

EgyptAir a primit o serie a ameninţări cu bombă de la prăbuşirea unui aparat al companiei, la 19 mai, în Marea Mediterană. Toate alertele s-au dovedit a fi false.

Oraşul Urgench este situat în partea de nord-vest a Uzbekistanului, la frontiera cu Turkmenistanul, la circa 1.100 de kilometri distanţă de capitala Taşkent. 

Citește și: Presă: Avionul EgyptAir ar fi aterizat de urgență, de mai multe ori, înainte să se prăbușească

Un avion al companiei EgyptAir s-a prăbușit în Marea Mediterană, în noaptea de 18 spre 19 mai, în timpul unui zbor dinspre Paris spre Cairo. La bordul aeronavei se aflau 66 de oameni la bord, printre care 30 de egipteni şi 15 francezi.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă