16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUn avion Malaysia Airlines a survolat Siria, pentru a evita Ucraina

Un avion Malaysia Airlines a survolat Siria, pentru a evita Ucraina

Pentru a evita să treacă prin spețiul aerian al Ucrainei, un avion al companiei Malaysia Airlines a trecut prin Siria, după catastrofa în careuna din aeronavele companiei a fost doborâtă în estul Ucrainei, scrie Mediafax, care citează AFP.

Zborul MH4, pe ruta Londra-Kuala Lumpur, a urmat o traiectorie aprobată de Organizaţia de aviaţie civilă internaţională (ICAO), a anunţat compania naţională într-un comunicat publicat luni seara.

"Spaţiul aerian sirian nu era suspus restricţiilor. De-a lungul traseului, MH004 s-a aflat într-un spaţiu aerian aprobat de ICAO", a adăugat compania.

De la prăbuşirea avionului Boeing al Malaysia Airlines (zborul MH17), joi, în Ucraina, doborât foarte probabil de o rachetă, zeci de companii şi-au modificat planurile de zbor pentru a evita această regiune situată în apropiere de frontiera rusă, devastată de conflictul dintre separatiştii proruşi şi forţele loiale Kievului.

Avioanele Airbus A380 care se deplasează pe ruta Londra-Kuala Lumpur (cu numărul de cod MH4) survolează de obicei Turcia, potrivit Flightradar24, site-ul prin care se poate consulta în timp real traficul aerian în lume.

Dar el a semnalat luni că MH4 a survolat duminică Siria, ţară devastată de un război civil, mai arată Mediafax.

"Din ceea ce ştim, MH4 a fost singurul zbor transcontinental care a survolat Siria", a scris site-ul pe contul său de Twitter.

Zborul MH17 al Malaysia Airlines se deplasa de la Amsterdam la Kuala Lumpur şi transporta joi 298 de persoane la bord, dintre care 193 de olandezi. Avionul s-a prăbuşit, doborât probabil de o rachetă sol-aer, lansată, potrivit Statelor Unite, din zona controlată de rebelii proruşi.

Acesta este al doilea avion de linie pierdut de Malaysia Airlines în patru luni, după dispariţia MH370, care se deplasa de la Beijing la Kuala Lumpur. Niciun fragment din acest avion nu a fost găsit, dar experţii apreciază că avionul s-a scufundat în sudul Oceanului Indian.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă