10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUn avion rusesc MiG-29 s-a prăbuşit

Un avion rusesc MiG-29 s-a prăbuşit

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit duminică în Rusia, în timpul unui zbor de testare, iar pilotul a murit, a declarat comandantul forţelor aeriene pentru presa rusească, relatează AFP, citată de Mediafax.

"A avut loc un accident, iar pilotul a murit", a anunţat Viktor Bondarev citat de agenţia Interfax.

"Anchetăm în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Primele elemente arată că accidentul a fost provocat de o problemă tehnică", a precizat el.

Avionul de tip "MiG-29 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de testare prevăzut în regiunea Astrahan", a precizat Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de agenţia Interfax.

"Directorul zborului i-a ordonat pilotului să se catapulteze, însă pilotul, care a încercat să salveze avionul, nu l-a abandonat şi a murit", a adăugat Konaşenkov.

În iunie 2011, alt avion de tip MiG-29 s-a prăbuşit în aceeaşi regiune, tot într-un zbor de testare, ambii piloţi de la bord murind. În 2012, un MiG-29 s-a prăbuşit pe un deal, în estul Siberiei.

Dezvoltat la începutul anilor '80, avionul de vânătoarre de tip MiG-29, care se află în serviciu, este exportat în numeroase ţări, ca India, Iran, Siria şi Ucraina.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă