9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialUn adept al ISIS a fost ÎMPUȘCAT MORTAL de polițiști la Paris

Un adept al ISIS a fost ÎMPUȘCAT MORTAL de polițiști la Paris

Un bărbat a împuşcat mortal, joi, în faţa unui comisariat de poliţie din Paris după ce a încercat să atace sediul forţelor de ordine.

Un mesaj de revendicare a unui atentat în numele reţelei teroriste Stat Islamic a fost găsit asupra individului împuşcat mortal de forţele de ordine la Paris, anunţă Poliţia franceză, potrivit ziarului Le Figaro, citat de Mediafax.

Potrivit poliţiei, pe corpul individului împuşcat mortal a fost găsit un mesaj de revendicare a unui atentat scris în limba arabă şi imaginea unui drapel al organizaţiei teroriste Stat Islamic (Daesh). De asemenea, asupra individului a fost găsit un cuţit şi un telefon mobil.

Islamistul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine joi dimineaţă, în timp ce încerca să intre într-o secţie de poliţie din Paris având în mână un cuţit şi strigând “Mare este Allah!”. Poliţiştii s-au temut că bărbatul încerca să comită un atac sinucigaş, astfel că, după ce l-au somat, l-au împuşcat mortal. Potrivit unor surse, pe hainele suspectului erau fire electrice, dar s-a stabilit că nu avea asupra sa explozibil.

UPDATE 15.00: Poliția franceză susține că bărbatul împușcat purta o centură suspectă, dar aceasta nu conținea explozibil.

Bărbatul avea sub haină o geantă lipită, de unde ieşea un fir, însă “dispozitivul nu conţinea explozibil”, a precizat sursa judiciară. Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, mai mulţi martori l-au auzit pe atacator strigând “Allah e mare”, în timp ce încerca să atace un poliţist de la recepţia clădirii.

Incidentul s-a produs joi la prânz, în timp ce bărbatul încerca să intre într-o secție de poliție din Arondismentul 18. Un martor citat de ziarul Le Figaro susține că ar fi auzit două sau trei focuri de armă.

Forțele de ordine din Franța sunt în alertă sporită, întrucât joi se împlinește un an de la atentatele împotriva revistei Charlie Hebdo, iar teroriștii ar putea încerca acțiuni similare.

Citește și: Un an după atacul de la Charlie Hebdo. Ziariștii continuă să scrie, teroriștii continuă să ucidă

Joi, se împlinește un an de la atentatul de la Charlie Hebdo, în care au murit 12 persoane, iar alte 11 au fost rănite. Președintele Francois Hollande le-a adus un omagiu forțelor de ordine care luptă contra terorismului, în amintirea atentatului de la Charlie Hebdo, dar și celor din cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie, soldate cu moartea a 129 de persoane şi rănirea altor 300. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă