18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUn bărbat din India a fost arestat pentru că a divorțat prin...

Un bărbat din India a fost arestat pentru că a divorțat prin intermediul unei cărți poștale

Un bărbat musulman din India a fost arestat de poliţia locală pentru hărţuire şi pentru faptul că a divorţat de cea de-a doua soţie a lui prin intermediul unei cărţi poştale, potrivit BBC citat de News.ro.

Mohammed Haneef, în vârstă de 38 de ani, a expediat acea carte poştală la doar trei săptămâni după ce s-a căsătorit cu a doua soţie a lui, în oraşul Hyderabad din sudul Indiei.

El a folosit cuvântul ”talaq” (”divorţ”) de trei ori în textul scris în cartea poştală. Bărbaţii musulmani din India pot să divorţeze de soţiile lor prin simpla menţionare de trei ori a cuvântului ”talaq”.

Mohammed Haneef a fost eliberat pe cauţiune, însă Poliţia locală afirmă că ar putea să îl aresteze din nou – de această dată pentru acuzaţia de viol.

”Ancheta noastră a arătat că procedura pentru căsătorie nu a fost corectă, deoarece el nu a întocmit actele potrivite”, a declarat V Satyanarayana, comisar-adjunct al Poliţiei locale.

Mohammed Haneef este în continuare căsătorit cu prima soţie a lui, care, potrivit presei, şi-a dat consimţământul ca el să se căsătorească apoi cu o altă femeie. Potrivit legii islamice, bărbaţii musulmani pot avea până la patru soţii.

Mohammed Haneef a fost arestat după ce a doua soţie a lui a depus o plângere la Poliţie.

Practica triplului ”talaq”, ce permite bărbaţilor musulmani să divorţeze de soţiile lor imediat, are parte de o opoziţie tot mai puternică în India.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă