15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialUn cetățean britanic, pus sub acuzare pentru că plănuia să îl ucidă...

Un cetățean britanic, pus sub acuzare pentru că plănuia să îl ucidă pe Donald Trump

Un cetățean britanic în vârstă de 19 ani a fost pus sub acuzare, luni, în Nevada (vestul Statelor Unite), pentru că a încercat să dezarmeze un polițist. El intenționa să folosească arma pentru a-l ucide pe candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, la un miting organizat în Las Vegas, informează AFP, citat de Agerpres.

Michael Sandford s-a apropiat de un agent al Secret Service, Ameel Jacob, afirmând că vrea să îi ceară un autograf lui Trump, după care a încercat să intre în posesia armei acestuia.

Într-o plângere depusă la un tribunal federal din Nevada se precizează că Michael Sandfort planificase vizita în Las Vegas tocmai pentru a-l asasina pe Donald Trump. Tânărul le-a precizat anchetatorilor că a cumpărat bilet şi pentru alt miting, la Pheonix, în Arizona (sud-vest), cu intenţia de a încerca din nou să îl ucidă pe  Trump, dacă planul său ar fi eşuat la Las Vegas. 

Incidentul a avut loc la cazinoul Treasure Island, în 18 iunie. 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă