22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUn croat, decapitat de teroriștii din Stat Islamic

Un croat, decapitat de teroriștii din Stat Islamic

Un ostatic croat a fost decapitat de gruparea teroristă Wilyat Sina – Stat Islamic în Provincia Sinai. Organizaţia fundamentalistă sunnită a prezentat, miercuri, imagini de la executarea lui Tomislav Salopek, informează site-ul postului Al-Arabiya, citat de Mediafax. 

Abu Bakr al-Bagdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, a interzis recent prezentarea înregistrărilor video cu decapitările ostaticilor.

Imaginile prezentate miercuri nu au putut fi autentificate de experţi independenţi.

Grupul terorist Stat Islamic în Provincia Sinai ameninţase săptămâna trecută că va executa ostaticul croat dacă autorităţile egiptene nu vor elibera femei musulmane deţinute.

Tomislav Salopek, un cetăţean croat în vârstă de 30 de ani, fusese capturat de militanţi ai reţelei Stat Islamic pe 22 iulie, în nordul Egiptului. Nu este clar dacă ostaticul a fost deţinut în Egipt sau dacă se afla în altă ţară.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din nord-vestul Irakului, din nordul Siriei, din nordul Egiptului şi din nordul Libiei, unde a proclamat un “califat islamic”.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă