17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialUn cutremur PUTERNIC a lovit Indonezia

Un cutremur PUTERNIC a lovit Indonezia

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7, a avut loc marţi dimineaţa în provincia indoneziană Papua (est), potrivit unor seismologi de la Institutul american de geofizică USGS, provocând panică în rândul populaţiei din regiune, relatează Agerpres.

Seismul, care nu a declanşat nicio alertă de tsunami, a avut loc pe uscat. Agenţia indoneziană pentru managementul dezastrelor a anunţat că, imediat după cutremur, nu au fost raportate victime sau pagube.

Cutremurul a avut loc la ora locală 6.41 (0.41, ora României), la aproximativ 250 de kilometri vest de Jayapura, capitala provinciei, la o adâncime de 52 de kilometri, potrivit USGS.

Citește și: FOTO/VIDEO de la CUTREMURUL din Indonezia

“Seismul a fost resimţit foarte puternic timp de patru secunde. Locuitorii au intrat în panică şi au ieşit din case“, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene. 

El a spus că nu existau raportări iniţiale despre pagube, dar a adăugat că regiunea din zona epicentului, în estul extrem al Indoneziei, este greu accesibilă şi că se colectau date în continuare.

Potrivit site-ului Earthquake-Report monitoring, în zonă se află “lanţuri muntoase abrupte, iar vegetaţia este tropicală, ceea ce înseamnă că riscul unor alunecări de teren este real”.

Citește și: UPDATE 12. Două CUTREMURE de peste 8 grade în apropierea Indoneziei

Un reporter AFP la Jayapura a declarat că seismul a fost resimţit în oraş timp de câteva secunde.

Autorităţile indoneziene şi Centrul de alertă de tsunami de la Pacific au anunţat că nu există riscul formării unor valuri. Ele au precizat că seismul a avut loc într-o zonă de junglă.

Indonezia se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune în care plăci tectonice intră în coliziune şi provoacă o activitate seismică şi vulcanică frecventă.

Cele mai citite

Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, la Ziua Porților Deschise

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României de la Washington, în ziua de sâmbătă, 11 mai 2024, a anunțat Ambasada României. Vizitele au...

Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţului la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 75/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de...

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...
Ultima oră
Pe aceeași temă