17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUn elev din Franța a adus în clasă un pistol încărcat. Cazul...

Un elev din Franța a adus în clasă un pistol încărcat. Cazul poate fi legat de traficul de droguri

Un elev de 14 ani a fost inculpat în Franţa pentru că a venit într-o sală de clasă cu o armă de calibrul 22, informează miercuri parchetul din Alencon, relatează AFP, citată de Agerpres.

Această inculpare intervine în contextul îngrijorărilor privind situaţia de securitate din Franţa de după atentatele din 2015. Pentru a treia oară în mai puţin de o săptămână, licee şi colegii din Franţa au primit luni ameninţări anonime prin telefon care au dus la evacuarea elevilor. 

Elevul inculpat a afirmat că se temea că va fi agresat, într-o situaţie legată de ‘stupefiante’, a declarat pentru AFP procurorul din Alencon, Francois Coudert. Totuşi, potrivit parchetului, acesta nu fusese ameninţat. 

Potrivit media locale, adolescentul ar fi luat arma de la părinţii săi, care deţineau autorizaţii de port-armă. Parchetul nu a făcut comentarii asupra acestui aspect. 

Un judecător pentru copii a însărcinat un educator să monitorizeze cazul la domiciliul părinţilor, aşteptând un verdict în următoarele luni. Băiatul riscă trei ani de închisoare şi 45.000 de euro amendă, a indicat parchetul. 

Potrivit presei locale, elevul i-a arătat arma săptămâna trecută unui coleg, a cărui familie a dat apoi alarma. Ulterior, directorul şcolii i-a cerut acestuia pistolul. 

Potrivit cotidianului Ouest-France, elevul, care fusese exclus recent dintr-o altă instituţie de învăţământ, a fost exclus provizoiu în aşteptarea unui consiliu de disciplină.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...
Ultima oră
Pe aceeași temă