27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUn elicopter s-a prăbușit lângă Tripoli, cu 23 de persoane la bord

Un elicopter s-a prăbușit lângă Tripoli, cu 23 de persoane la bord

Un elicopter s-a prăbușit marți în Libia, lângă Tripoli, având la bord 23 de persoane, printre care, probabil, șefi militari cu legături în milițiile care dețin controlul asupra capitalei, transmite Agerpres.

”Nu cunoaștem numărul victimelor și nu știm dacă există supraviețuitori”, a declarat acest responsabil pentru AFP, la Tripoli, precizând că nu se știe deocamdată care a fost cauza accidentului.

Potrivit agenției de presă Lana, apropiată guvernului libian recunoscut de comunitatea internațională, este posibil ca aparatul de zbor să fi transportat mai mulți șefi ai coaliției de miliții Fajr Libya (Zorii Libiei), printre care Hussein Abou Dayya, comandant al milițiilor din vestul Libiei, și șeful miliției Chouhada al-Zawia, Souheib el-Rammah.

Elicopterul s-a prăbușit lângă Zaiwa, la circa 45 de kilometri vest de Tripoli, potrivit agenției.

Libia este cufundată în haos după înlăturarea de la putere a lui Muammar Gaddafi, în 2011, iar din 2014 două autorități politice își dispută puterea, autoritatea din Tripoli și cea cu sediul în est, singura recunoscută pe plan internațional.

Comunitatea internațională încearcă să exercite presiuni în vederea semnării un acord pe marginea formării unui guvern de uniune, acord care este dezbătut în prezent sub egida ONU.

 

Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă