15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn fost ministru ucrainean de Finanţe, arestat în Spania pentru delapidare

Un fost ministru ucrainean de Finanţe, arestat în Spania pentru delapidare

Fostul ministru ucrainean de Finanţe Iuri Kolobov, dispărut în august 2014 şi căutat pentru delapidare şi nereguli financiare, a fost arestat în Spania în baza unui mandat emis de Interpol, a anunţat ,miercuri, Ministerul de Interne de la Kiev, citat de Interfax Ucraina, conform Mediafax.

"Confirmăm arestarea lui Kolobov în Spania. Documentele au fost primite de la Interpol", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Interfax.

Anterior, un purtător de cuvânt al Gărzii Civile anunţase că poliţia spaniolă l-a arestat, miercuri, pe Kolobov într-un apartment din oraşul turistic Altea, situat pe coasta de est a Spaniei, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

Kolobov, membru al Guvernului în timpul fostului preşedinte Viktor Ianukovici, îndepărtat de la putere în februarie 2013 în urma unor proteste violente, a fost identificat de Garda Civilă în timp ce locuia într-un apartament luxos de pe coasta mediterană a Spaniei, afirmă cotidianul ABC.

Interpol i-a dat în urmărire pe Kolobov, Ianukovici şi alţi membri ai Guvernului la solicitarea Kievului, în baza unor acuzaţii de delapidare şi nereguli financiare.

Kolobov va fi adus în faţa Înaltei Curţi de Justiţie din Spania pentru a fi interogat, iar judecătorul va decide cum va proceda în legătură cu extrădarea lui în Ucraina, a adăugat ABC. Ministerul spaniol de Interne a refuzat să comenteze.

Fostul preşedinte Ianukovici locuieşte în Rusia de când a fost îndepărtat de la putere.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă