14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialUn fost vicepreşedinte FIFA, extrădat din Elveția în SUA

Un fost vicepreşedinte FIFA, extrădat din Elveția în SUA

Fostul preşedinte şi vicepreşedinte al Confederaţiei Sud-americane de Fotbal (CONMEBOL), uruguayanul Eugenio Figueredo,va fi extrădat de autoritățile elvețiene în SUA, potrivit Mediafax

Eugenio Figueredo a fost reţinut în mai, la Zurich, în scandalul de corupţie din cadrul FIFA, 

Figueredo, fost vicepreşedinte al FIFA, are 30 de zile la dispoziţie să facă apel la decizia Oficilui Federal de Justiţie (FOJ) din Elveţia de a permite extrădarea, a anunţat FOJ, într-un comunicat.

Autorităţile americane îl acuză pe Figueredo că a primit milioane de dolari mită de la o companie de marketing sportiv din Uruguay, în procesul de vânzare a drepturilor TV ale turneelor Copei America din 2015, 2016, 2019 şi 2023. De asemenea, el este acuzat că a obţinut în mod fraudulos cetăţenia SUA, depunând la dosar rapoarte medicale false în 2005 şi 2006.

FOJ a explicat că extrădarea a fost posibilă deoarece acuzaţiile ce i se aduc fostului oficial FIFA sunt pedepsite şi de legea elveţiană.

Din cei şapte înalţi oficiali FIFA arestaţi la 27 mai, la Zurich, fostul vicepreşedinte FIFA Jeffrey Webb a fost de acord să fie extrădat în SUA. El a pledat nevinovat şi a fost eliberat pe cauţiune.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă