8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn grup belgian suspectat de legături cu islamişti ar fi stabilit potenţiale...

Un grup belgian suspectat de legături cu islamişti ar fi stabilit potenţiale ţinte în oraşul belgian Antwerp

Un grup belgian presupus islamist verificat miercuri de poliţie avea potenţiale ţinte de atac în al doilea oraş din Belgia, Antwerp, între obiectivele vizate fiind principala gară din localitate, a declarat o sursă apropiată investigaţiei, relatează joi Reuters, preluată de Agerpres

Poliţia belgiană a percheziţionat miercuri opt locuinţe, majoritatea în oraşul port, şi a reţinut patru adolescenţi care au fost acuzaţi de participare la activităţile unei organizaţii teroriste. 

Cei reţinuţi sunt suspectaţi că au încercat să recruteze oameni pentru a merge în Siria sau Libia. Unii dintre aceştia sunt, de asemenea, suspectaţi că intenţionau să se alăture organizaţiei Stat Islamic în aceste ţări. 

Potrivit ziarului belgian Nieuwsblad, membrii grupului au fost în contact direct cu un important militant belgian în capitala de facto a organizaţiei jihadiste Stat Islamic, Raqqa. Gruparea a primit ordine de la Hicham Chaib, cunoscut sub numele de Abu Hanifa al-Baljiki (Belgianul), menţionează ziarul citat. Chaib, care a crescut într-o suburbie a oraşului Antwerp, a fost văzut într-o înregistrare video a SI în care îşi denigrează ţara. 

În cursul percheziţiilor nu au fost descoperite arme sau explozibili şi nu s-a constat nici o posibilă legătură cu atentatele sinucigaşe din 22 martie de la aeroportul internaţional şi metroul din Bruxelles, soldate cu 31 de morţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă