17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUn grup de protestatari a încercat să perturbe un discurs susţinut de...

Un grup de protestatari a încercat să perturbe un discurs susţinut de Orban

Susţinători ai premierului ungur Viktor Orban s-au îmbrâncit cu un grup de protestatari, duminică, la unul dintre evenimentele prin care Ungaria comemorează Revoluţia de la 1848 împotriva fostului Imperiu Habsburgic, relatează AP.

Aproximativ 40 de protestatari care agitau pancarte şi strigau sloganuri împotriva lui Orban şi Guvernului pe care-l conduce – acuzându-l de limitarea drepturilor civice – au fost îmbrânciţi de unii dintre cei câteva mii de susţinători care asistau duminică la discursul susţinut de către premier în faţa Muzeului Naţional.

Orban, criticat dur de către Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite pentru o serie de politici "neortodoxe" ca taxarea excesivă a companiilor străine sau o serie de măsuri împotriva drepturilor civice, a declarat că Ungaria este "parte a Europei", apreciind că "Europa este plină de întrebări, iar Ungaria este plină de răspunsuri".

Fidesz, formaţiunea de drepata a lui Orban, a obţinut victorii în trei rânduri de alegeri anul trecut, dar a pierdut majoritatea de două treimi, anul acesta, în urma unor alegeri parţiale.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă