13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn inginer american și un grup nuclear chinez, urmăriți penal în SUA....

Un inginer american și un grup nuclear chinez, urmăriți penal în SUA. Care este motivul

Un inginer american specializat în domeniul nuclear și grupul public chinez General Nuclear Power Co. (CGN) au fost inculpaţi, joi, de justiţia americană pentru asociere ilegală, cu scopul de a dezvolta și produce substanţe nucleare în afara SUA, informează AFP, citat de Agerpres.

Născut în China şi devenit cetăţean american, Szuhsiung Ho, alias Allen Ho, „este suspectat că ar fi abordat şi ar fi înrolat, la cererea unei societăţi nucleare publice chineze, experţi în domeniul nuclear care lucrează în SUA cu scopul de a obţine o asistenţă completă pentru dezvoltarea şi producerea unor substanţe nucleare speciale în China”, a indicat Ministerul american al Justiţiei într-un comunicat. 

Potrivit sursei citate, Statele Unite vor utiliza toate mijloacele judiciare aflate la dispoziţia lor „pentru a-i stopa pe cei care încearcă să fure tehnologie şi expertiză nucleare americane”.

Mai mult, Ho, un inginer specializat în domeniul nuclear, a fost inculpat și pentru că a acţionat în SUA în calitate de „agent al unei puteri străine” şi pentru că nu a încercat să obţină autorizaţia necesară de la Ministerul Energiei pentru a coopera, aşa cum a făcut cu contactele sale chineze. 

Faptele care i se reproşează au început în 1997 şi au continuat până în prezent. El riscă o condamnare la detenţie pe viaţă. 

CGN este o companie nucleară uriaşă chinezească, implicată şi în domeniul energiei electrice refolosibile. Ea are acorduri de parteneriat cu grupurile franceze din domeniul nuclear şi al electricităţii EDF şi Areva.

Cele mai citite

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă