16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn jurnalist a fost împușcat în Mexic

Un jurnalist a fost împușcat în Mexic

Un jurnalist a fost împuşcat, luni, în faţa locuinţei sale din statul Guerrero, în sudul Mexicului. Este a cincilea caz înregistrat de la începutul anului 2016, informează AFP, citat de Agerpres.

Francesco Pacheco, 49 de ani, era redactorul-şef al săptămânalului local Foro de Taxco şi colabora, de asemenea, la cotidianul El Sol de Acapulco şi cu postul de radio Capital Maxima. 

El era considerat ca „un jurnalist critic faţă de administraţia municipală din Taxco”, potrivit reprezentantului RfF. Băbatul făcea „”un jurnalism de investigaţie” şi a publicat, în ultimele luni, „o serie de articole care denunţau ilegalităţile guvernului municipal” din Taxco (104.000 locuitori), situat la 185 de kilometri de Ciudad de Mexico. 

Un corespondent al organizației  Reporteri fără Frontiere (RfF) în Mexic, Victor Ruiz, a declarat că Pacheco a fost împușcat când se întorcea acasă, după ce și-a dus fiica la școală. Autorităţile au confirmat moartea ziaristului, care a fost „găsit fără viaţă în exteriorul locuinţei sale”, situată în oraşul Taxco, cunoscut pentru bijuteriile sale din argint, cu puţin înainte de orele 07.00. 

El este al cincilea ziarist ucis în acest an în Mexic, potrivit organizaţiei pentru apărarea libertăţii presei. 

Statele Guerrero, Oaxaca şi Veracruz sunt printre cele mai periculoase din Mexic pentru ziarişti, potrivit RfF, care totalizează 92 de reporteri ucişi din anul 2000, în timp ce alţi 17 sunt daţi dispăruţi.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă