15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn jurnalist britanic a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru...

Un jurnalist britanic a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru faptul că se deghiza în om de afaceri arab. El a acuzat o vedetă pop că făcea trafic cu droguri

Un jurnalist britanic, supranumit ”falsul șeic” din cauza înclinației sale de a se deghiza în om de afaceri din Golf pentru a reuși să intre în contact cu celebrități, a fost condamnat vineri la 15 luni de închisoare de către un tribunal din Londra, relatează AFP citată de Agerpres.

Mazher Mahmood (53 de ani) a fost declarat vinovat de obstrucționare a justiției la începutul lunii octombrie 2016, în urma unui scandal care o adusese pe pop starul britanic Tulisa Contostavlos în fața justiției, sub acuzația de trafic de droguri, în anul 2014.

Potrivit anchetei, Mahmood s-ar fi dat drept un producător de filme bogat pentru a-i propune un rol important Tulisei Contostavlos. În schimb, ea l-ar fi pus în legătură cu un dealer care i-a vândut cocaină. Povestea a fost publicată pe prima pagină în Sun on Sunday, înainte de a fi furnizate dovezi poliției.

Or, potrivit parchetului, Mazher Mahmood și șoferul său Alan Smith au retras din depoziția lor la poliție un pasaj care ar fi putut s-o ajute pe Tulisa Contostavlos.

La încheierea unei întâlniri într-un hotel din Londra, Alan Smith asistase, întâlnindu-se cu Tulisa la ea, la conversația ei cu prieteni în care tânăra se arăta foarte critică în legătură cu consumul de droguri. După ce a raportat această conversație poliției, șoferul i-a cerut a doua zi s-o retragă din depoziția sa.

Acuzațiile împotriva tinerei femei au fost abandonate după începerea procesului său în vara lui 2014, atunci când s-a demonstrat că ea fusese manipulată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă