13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn lider al rețelei Al-Qaida din Siria a fost ucis într-un raid...

Un lider al rețelei Al-Qaida din Siria a fost ucis într-un raid aerian

Un lider al filialei siriene a rețelei teroriste Al-Qaida, Abu al Faraj al Masri, a fost ucis, luni, în Siria, într-un raid aerian, informează surse islamiste citate de Reuters, potrivit Mediafax.

Conform surselor citate, şeicul Abu al Faraj al Masri a fost eliminat într-un atac cu dronă, posibil american, care a vizat vehiculul său, în localitatea Jisr al Shuqour, situată în provincia siriană Idlib (nord-vest).

Abu al Faraj al Masri a fost deţinut mulţi în ani în Egipt, pentru activivităţi teroriste, iar ulterior fugise în Afganistan. În ultimii ani s-a aflat în Siria, fiind unul dintre liderii grupului Jabhat Fateh al-Sham (Frontul Al-Nusra), filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Luni, Statele Unite au efectuat, în Siria, o operaţiune care a vizat un lider al filialei locale a reţelei Al-Qaida, rezultatele raidului fiind în curs de analizare, a anunţat un oficial din cadrul Pentagonului.

„Nu discutăm despre operaţiuni specifice şi nu oferim informaţii despre raiduri aeriene care vizează ţinte de valoare, dar putem confirma că a fost un atac de succes”, a declarat oficialul citat, care a preferat să păstreze anonimatul.

Săptămâna trecută, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a acuzat Statele Unite că încearcă să protejeze filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida şi alte grupuri extremiste în cadrul planului care vizează înlăturarea Administraţiei Bashar al-Assad. Serghei Lavrov a subliniat că Statele Unite ar încălca promisiunile de a separa grupul Jabhat Fateh al-Sham (Frontul Al-Nusra), filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, de grupurile rebele moderate.

„Statele Unite au promis solemn că vor avea ca prioritate separarea forţelor opoziţiei siriene de Frontul Al-Nusra. Însă, în pofida promisinilor repetate, noi avem din ce în ce mai multe motive să credem că, de la bun început, planul SUA a fost să păstreze Frontul Al-Nusra pentru Planul B, adică pentru momentul schimbării regimului”, a spus Serghei Lavrov.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă