10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialUn lider MUSULMAN din Germania a fost arestat. Ce acuzații i se...

Un lider MUSULMAN din Germania a fost arestat. Ce acuzații i se aduc

Un lider religios al comunității musulmane din Germania a fost arestat, marţi, informează Reuters, citată de Mediafax.

Imamul, în vârstă de 35 de ani, este acuzat că ar fi recrutat militanţi pentru o grupare teroristă din Siria, pentru care ar fi achiziţionat şi ar fi furnizat echipament militar, susține Parchetul Federal din Germania.

Imamul Sven Lau este suspectat că ar fi recrutat cetăţeni germani care locuiau în oraşul Dusseldorf, din vestul Germaniei, sau din apropierea acestuia pentru a lupta în afara ţării pentru grupări extremiste din Siria. Bărbatul ar fi recrutat deja doi luptători, a anunţat Parchetul Federal german.

Potrivit Ministerului german de Interne, sute de germani au plecat din ţară pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak din 2012 până în prezent.

Lau este membru al unei facţiuni a grupului extremist Jaish al-Muhajireen wal-Ansar, care potrivit procurorilor germani, sunt susţinători ai organizaţiei Stat Islamic.

Ministerul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia, în care Lau a fost arestat, a precizat că acestat este suspectat de sprijinirea unei organizaţii teroriste sub pretextul furnizării de ajutor umanitar.

Ralf Jaeger, ministrul de Interne al landului vestic german, a declarat că Lau este o pistă către grupurile mişcării religioase Salafi care încurajează tinerii să se alăture organizaţiilor teroriste din Irak şi Siria. Preoţii acestei mişcări folosesc propaganda pentru a glorifica violenta şi radicalizarea bărbaţilor tineri sub pretextul că ajută oamenii aflaţi în suferinţă.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă