16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUn marocan suspectat de legături cu islamiștii, arestat în Mallorca

Un marocan suspectat de legături cu islamiștii, arestat în Mallorca

Un bărbat marocan, suspectat de legături cu militanții islamiști, a fost arestat, marți dimineața, în insula Mallorca, a anunțat Ministerul de Interne spaniol, citat de Reuters, informează Agerpres.

Bărbatul este acuzat de recrutarea unor luptători jihadişti în vederea trimiterii lor pe front în Irak şi Siria şi pregătirea unor potenţiale atacuri în Spania şi în alte ţări europene. 

Potrivit sursei citate, operațiunea poliției a vizat „neutralizarea rapidă a unei amenințări directe”. Ministerul a anunțat și că misiunea este în desfășurare.

Citește și: Cuplu suspectat de legături cu gruparea SI, arestat în Spania

Autoritățile spaniole au arestat, de la începutul anului, 19 persoane suspectatede legături cu militanţi islamişti. La jumătatea lunii martie, poliţia spaniolă a confiscat în portul Valencia 20.000 de uniforme ale grupării jihadiste Stat Islamic (SI), caz care a evidenţiat existenţa unei întregi reţele logistice de sprijin al acestei grupări. 

Anterior, pe 7 februarie, autorităţile spaniole au arestat, în mai multe zone ale ţării, şapte presupuşi membri ai unei reţele de sprijin a SI. Presupusul lider al acestei grupări, Ammar Termanini, născut în Siria, la Alep, în anul 1972 şi stabilit în Spania în 2012, după ce a mai trăit în Olanda, Belgia şi Marea Britanie, a creat o companie de import-export de produse textile. 

Sub acoperirea unor ajutoare umanitare, el a expediat mai multe transporturi în Siria, unde călătorea frecvent. Asemeni multor jihadişti, interceptările telefonice relevă că el a schimbat tabăra, trecând de la Al-Qaida la Stat Islamic. 

Cele mai citite

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă