12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn marș de comemorare în memoria lui Boris Nemțov, unul din opozanții...

Un marș de comemorare în memoria lui Boris Nemțov, unul din opozanții lui Putin, are loc la Moscova

Duminică, rușii vor participa la un marș, în apropiere de Kremlin, în memoria liderului opoziției, Boris Nemțov, care a fost omorât acum doi ani, informează BBC.

Cinci ceceni au fost puşi sub inculpare pentru uciderea lui Nemţov. Însă, aceştia au dezminţit toate acuzaţiile care li s-au adus, iar rudele politicianului se tem că persoana care a ordonat asasinarea nu va fi niciodată judecată.

Boris Nemţov a fost împuşcat în spate în 27 februarie 2015, în timp ce se îndrepta spre casă împreună cu iubita sa ucraineană, după o cină la un restaurant din Kremlin.

În aceeaşi zi, liderul opoziţiei a apărut într-o emisiune radio şi le-a cerut ascultătorilor să participe la un protest în weeked, după ce l-a acuzat pe preşedintele Vladimir Putin de lansare unui război ilegal în Ucraina.

De asemenea, acesta plănuia să publice un raport cu privire la implicarea Rusiei în războiul din regiunea Donbas.

Zeci de mii de persoane au mărşăluit la două zile după asasinarea sa prin Moscova, iar alte mii de persoane au participat la înmormântarea lui Nemţov.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă