25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialUn membru al Congresului SUA acuză Rusia că a organizat atacuri cibernetice...

Un membru al Congresului SUA acuză Rusia că a organizat atacuri cibernetice asupra sistemelor de vot americane

Un important congresman democrat, Adam Schiff, a declarat că nu are “nicio îndoială” că Rusia se află în spatele recentelor atacuri informatice care au vizat sistemele de vot din SUA, informează luni Reuters citată de Agerpres.

Declarațiile congresmanului Adam Schiff, un important membru democrat al Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților, au loc pe fondul îngrijorărilor exprimate de oficiali americani cu privire la securitatea sistemelor de vot și a bazelor de date, precum și a acuzațiilor nefondate lansate de candidatul republican Donald Trump potrivit cărora alegerile din SUA ar putea fi “fraudate”.

“Nu am nicio îndoială (că este vorba despre Rusia). Și cred că nici administrația (Obama) nu are vreo îndoială”, a declarat Schiff. El a cerut Administrației Obama să acuze public Moscova pentru încercarea de a submina încrederea în campania prezidențială din 8 noiembrie din SUA

Acuzațiile lansate de Adam Schiff au loc la o săptămână după ce Trump a pus sub semnul întrebării concluziile făcute cunoscute în privat de serviciile de informații americane potrivit cărora Rusia este responsabilă pentru aceste atacuri cibernetice.

“Ar putea fi Rusia, încă ar putea fi de asemenea China”, a declarat Trump în timpul unei dezbateri televizate cu Hillary Clinton. “Ar putea fi de asemenea cineva care face asta din pat și cântărește 180 de kilograme”, a mai spus el.

Schiff a afirmat că se îndoiește că hackerii ar putea să falsifice evidența voturilor astfel încât să afecteze rezultatul alegerilor. Oficiali și experți au declarat că sistemul descentralizat și tehnologia folosită de SUA în alegeri fac astfel de atacuri informatice puțin probabile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă