18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Un migrant afgan, împușcat într-un schimb de focuri, în Bulgaria. Cum...

UPDATE. Un migrant afgan, împușcat într-un schimb de focuri, în Bulgaria. Cum se apără oficialii bulgari

UPDATE 11.40: Refugiatul afgan ar fi fost  lovit de un glonț ricoșat de la focurile de avertisment trase de polițiști, susține secretarul general al Ministerului de Interne de la Sofia, Gheorghi Kostov, la postul de radio național, relatează Agerpres, citând agențiile de presă străine. 

După ce incidentul a ajuns public, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), Boris Cheshirkov, a condamnat folosirea forței împotriva migranților și a cerut autorităților bulgare să desfășoare o anchetă transparentă și aprofundată. 

—–

Un migrant afgan a fost împuşcat joi seara, într-un incident, în sud-estul Bulgariei, la frontiera cu Turcia, şi a murit în drum către spital, a anunţat Ministerul bulgar de Interne, potrivit Mediafax. 

“Un grup mare de migranţi ilegali a încercat să pătrundă în Bulgaria, din Turcia. Un bărbat a fost rănit prin împuşcare într-un incident şi a murit în drum către spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului pentru AFP.

Incidentul a avut loc joi seara în apropiere de localitatea Sredeţ, a adăugat ea, precizând că migrantul era din Afganistan.

Potrivit DPA, care citează o sursă guvernamentală, sub protecţia anonimatului, o încăierare şi un schimb de focuri a izbucnit după ce autorităţile de frontieră au încercat să reţină aproximativ 40 de “imigranţi ilegali” care trecuseră frontiera din Turcia în Bulgaria.

Toţi migranţii erau bărbaţi, iar unii erau înarmaţi, a mai declarat sursa citată, care a precizat că, potrivit unei anchete preliminare, toţi ar proveni dn Afganistan.

Premierul bulgar Boiko Borisov a fost informat despre incident în timp ce se afla la Bruxelles, la un summit pe tema crizei migraţiei. El a părăsit reuniunea înainte de final.

“Premierul Borisov m-a informat chiar înainte să plece. În opinia mea acesta este următorul argument pentru cât de importantă a fost discuţia noastră în această noapte de joi spre vineri. Protejarea frontierelor noastre externe este principala prioritate în prezent. Desigur, domnul Borisov este absolut conştient de faptul că noi suntem gata să-i ajutăm”, a declarat pentru presă preşedintele Uniunii Europene (UE) Donald Tusk la finalul summitului.

 

 

 

Cele mai citite

Emmanuel Macron va fi în vizită în Germania pentru trei zile. Tema întâlnirii este parteneriatul central al UE, cel franco-german

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Brigitte Macron urmează să efectueze o vizită de stat în Germania, începând de duminică şi până marţi - programată...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă