10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn militar din cadrul forţelor speciale ucrainene a fost inculpat în Rusia...

Un militar din cadrul forţelor speciale ucrainene a fost inculpat în Rusia pentru uciderea unor civili în estul Ucrainei

Comitetul rus de anchetă a anunțat miercuri că un militar ucrainean din forţele speciale a fost inculpat în Rusia pentru uciderea unor civili în Ucraina, notează Mediafax.

Serghei Litvinov, un soldat din batalionul forţelor ucrainene "Nipru", a mărturisit că a "ucis personal civili, inclusiv femei şi copii, în satele Melovoie, Şirokii, Makarovo şi Kamişnoie", a declarat Vladimir Markin, un purtător de cuvânt al Comitetului, citat într-un comunicat.

Serghei Litvinov "nu a fost adus cu forţa în Rusia: el a venit singur în Rusia, dându-se drept civil", cu scopul de a căuta un loc de muncă într-un spital, a declarat purtătorul de cuvânt.

Soldatul "a fost arestat şi urmează să fie transferat în curând la Moscova, pentru un examen psihiatric", potrivit aceleiaşi surse.

Litvinov a fost inculpat în cadrul unei anchete pentru "genocid (asupra) populaţiei rusofone" în regiunile Doneţk şi Lugansk, două fiefuri ale rebelilor proruşi în regiunea Donbas, procedură care a fost deschisă luni, a adăugat Markin.

Peste 1.300 de persoane, inclusiv aproximativ 200 de femei şi copii, au fost ucise în confruntări armate între forţele ucrainene şi rebeli în Donbas, în decurs cinci luni, a afirmat Comitetul rus de anchetă într-un comunicat.

În iulie, Rusia a anunţat deja arestarea femeii pilot din armata ucraienană Nadia Savşcenko, capturată de către rebeli proruşi şi acuzată că este implicată în moartea a doi jurnalişti ruşi, ucişi în estul Ucrainei, acuzaţii pe care aceasta le respinge.

Regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk sunt, de cinci luni, teatrul unor confruntări armate care s-au soldat cu peste 3.200 de morţi şi care au provocat exodul a peste 600.000 de civili, potrivit ONU.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă