17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Patru morți, într-un schimb de focuri la Palatul de Justiţie din...

UPDATE: Patru morți, într-un schimb de focuri la Palatul de Justiţie din Milano. Atacatorul a fost prins

UPDATE Bilanţul atacului armat comis, joi, în Palatul Justiţiei, din Milano este de patru morţi, printre care un judecător şi o persoană care a făcut stop cardiac, informează publicaţia La Stampa, conform Mediafax.

UPDATE: Autorul atacului armat comis joi în Palatul de Justiţie din Milano, soldat cu trei morţi, între care un judecător şi un avocat, a fost prins de carabinieri într-o localitate din apropiere, relatează Corriere della Sera în ediţia electronică, potrivit Mediafax

Claudio Giardiello, inculpat pentru bancrută frauduloasă, a intrat joi în Palatul de Justiţie din Milano şi a tras mai multe focuri de armă asupra unor persoane, la etajul al treilea al imobilului.

Trei persoane au fost ucise şi alte două rănite. Fernando Ciampi, un judecător care se ocupă de cazuri de faliment, a fost împuşcat mortal în biroul său, situat la etajul al doilea. Cea de-a doua persoană ucisă este avocatul Lorenzo Alberto Claris Appiani.

Giardiello, bine înarmat, ar fi intrat în Palatul de Justiţie însoţit de un avocat, astfel că a reuşit să evite controlul cu detectoarele de metale.

În urma atacului, Palatul de Justiţie a fost evacuat, iar poliţiştii l-au căutat pe atacator, care iniţial se afla în clădire. El a reuşit ulterior să fugă cu o motocicletă, dar a fost prins la scurt timp de carabinieri.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a confirmat că autorul atacului armat a fost prins de carabinieri la Vimercate, o localitate situată în apropiere de Milano.

———

O persoană a fost ucisă şi alte două rănite, joi, într-un schimb de focuri la Palatul de Justiţie din oraşul italian Milano, potrivit unor surse citate de ANSA, relatează Mediafax

Cel puţin o persoană a fost ucisă în schimbul de focuri de la Palatul de Justiţie, a declarat Giovanni Canzio, preşedintele Curţii de Apel din Milano.

Anterior, surse citate de ANSA au declarat că două persoane au fost rănite în incidentul armat. Poliţiştii italieni se află la locul incidentului.

Potrivit publicaţiei Corriere della Sera, citată de BBC News Online, printre cele două persoane rănite se află un avocat.

Poliţia a precizat că autorul focurilor de armă ar fi un inculpat într-un caz de faliment, care încă nu a fost prins.

Cele mai citite

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...
Ultima oră
Pe aceeași temă