16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Autoritățile ucrainene au recucerit Mariupol, după confruntări violente

UPDATE. Autoritățile ucrainene au recucerit Mariupol, după confruntări violente

UPDATE: Trupele ucrainene au recucerit orașul-port Mariupol, după lupte grele date în cursul nopții împotriva insurgenților proruși, informează Reuters, citând agenții ucrainene, conform Agerpres.

Postul de televiziune Kanal5 (apropiat puterii de la Kiev) a informat că Garda Națională a preluat clădirea consiliului local, respingând rebelii în stradă, unde aceștia au blocat artera principală și au incendiat un troleibuz și pneuri.

Mariupol, care dispune de o zonă industrială mare, a fost în ultimele săptămâni scena unor încercări ale forțelor guvernamentale de a prelua controlul de la rebeli, adaugă EFE.

Cel puţin o persoană a fost omorâtă și alte trei au fost rănite, marţi seara, într-un schimb de focuri în oraşul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, a anunţat presa rusă, menţionând că persoane mascate ar fi atacat un punct de control al separatiştilor proruşi.

Purtătorul de cuvânt al separatiştilor din regiunea Donbas, Dmitri Simonov, a declarat că schimbul de focuri a început după ce persoane mascate şi îmbrăcate în negru au atacat un punct de control al separatiştilor, relatează agenţia Itar-Tass.

Potrivit lui Simonov, atacul a fost realizat de către activişti ai mişcării paramilitare Pravîi Sektor. El a adăugat că peste o mie de militari ucraineni se deplasează spre Mariupol şi vor "încerca ocupe oraşul".

La rândul său, presa ucraineană informează că incidentul a avut loc în apropiere de aeroportul din Mariupol, însă nu oferă informaţii cu privire la răniţi.

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă