11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou incident în Turcia. Avioane ale armatei, în misiune împotriva a...

Un nou incident în Turcia. Avioane ale armatei, în misiune împotriva a două nave ale Gărzii de coastă turce. Reacţia Ankarei: “Informaţiile de presă nu sunt adevărate”

UPDATE: Administraţia Recep Tayyip Erdogan a respins informaţiile apărute în presă privind deturnarea navelor, dând asigurări că toate navele Pazei de Coastă sunt sub control. "Informaţiile de presă despre deturnarea navelor nu sunt adevărate", a comunicat Ministerul turc de Interne, citat de agenţia Anadolu şi de ziarul Hurriyet.

Avioane ale armatei turce au fost ridicate miercuri de la sol pentru a încerca să oprească două nave ale Gărzii de coastă turce care încearcă să ajungă în apele teritoriale ale Greciei, informează agenţia de presă Dogan, la cinci zile după tentativa de puci, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. 

=====

Avioanele de luptă F-16 'desfăşoară o operaţiune împotriva a două nave ale Gărzii de coastă în privinţa cărora s-a stabilit că încearcă să treacă în apel teritoriale ale Greciei', scrie Dogan, fără a preciza cine se află la bordul acestora. 

Armata turcă a afirmat după lovitura de stat eşuată de vineri noapte că nu există echipamente militare care să lipsească şi că se află pe deplin în controlul situaţiei, notează Reuters.

Un oficial turc a declarat pentru AFP că nu poate confirma pentru moment această informaţie. "O navă a Marinei greceşti a fost trimisă în apropiere de Insula Symi (în Marea Egee), însă nimic nu poate confirma venirea militarilor turci către această insulă", a declarat o sursă guvernamentală elenă. 

Insula grecească Symi se află în apropierea staţiunii turceşti Marmaris (vest), unde se afla preşedintele Recep Tayyip Erdogan vineri seara în momentul declanşării tentativei de lovitură de stat. El a afirmat că a reuşit să scape dintr-un atac al unui comando de pucişti, în momentul în care părăsea Marmaris pentru a merge la Istanbul. 

"Dacă rămâneam 10, 15 minute mai mult la hotel, ei m-ar fi ucis, răpit sau reţinut", a declarat el într-un interviu difuzat luni seara târziu de canalul american CNN. Potrivit presei turce, autorităţile îi caută pe membrii acestui comando care s-ar ascunde în regiunea Bodrum (sud-vest).

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă