14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn polițist israelian a ÎMPUȘCAT două adolescente care au rănit un bărbat...

Un polițist israelian a ÎMPUȘCAT două adolescente care au rănit un bărbat cu o foarfecă

Poliţia israeliană a împuşcat mortal o adolescentă şi a rănit grav o alta, ambele de naționalitare palestiniană, informează DPA, citată de Mediafax.

Cele două fete sunt suspectate că au atacat cu foarfeca, în Ierusalim, un bărbat palestinian din Cisiordania, rănindu-l uşor.

Bărbatul, cu vârsta cuprinsă între 70 şi 80 de ani, ar fi fost înjunghiat la intrarea în piaţa Mahaneh Yehuda din Ierusalim. Acesta a suferit răni uşoare în partea superioară a corpului.

Poliţia a revenit ulterior cu precizări, susținând că bărbatul nu era înjunghiat, ci rănit la mână de un glonţ care a fost deviat, care a fost tras, se pare, în momentul în care cele două adolescente au fost împuşcate.

Fiecare dintre cele două tinere avea câte o foarfecă în mână, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld. Potrivit acestuia, ele aveau vârste de aproximativ 14, respectiv 16 ani, şi proveneau din partea de est a Ierusalimului.

Ofiţerul de poliţie care le-a împuşcat le-a cerut să înceteze, a spus Rosenfeld, însă a deschis focul când a văzut că ele nu se opreau şi că în schimb se îndreptau către el.

O echipa specializată antibombă a fost chemată pentru a verifica dacă fetele purtau centuri explozive.

Cinci persoane, printre care şi un cetăţean american, au murit joia trecută în oraşul israelian Tel-Aviv şi în Cisiordania, în confruntări între israelieni şi palestinieni.

De la 1 octombrie, în confruntările dintre palestinieni şi israelieni au murit peste 100 de persoane (86 de palestinieni şi 15 israelieni).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Alege covorașe profesionale și moderne dedicate spațiilor de business!

Primul contact cu clienții este important, poate fi pasul de creare a unor parteneriate de durată, așadar o impresie pozitivă nu face decât să...
Ultima oră
Pe aceeași temă