15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn pompier catalan a condus 2.000 de kilometri pentru a susţine independenţa...

Un pompier catalan a condus 2.000 de kilometri pentru a susţine independenţa Scoţiei

Un pompier catalan a condus 2.000 de kilometri pentru a susţine independenţa Scoţiei. Drumul său a început în nord-estul Spaniei și s-a încheiat la Glasgow la bordul unui Seat 600.

"Am venit pentru a-i susţine pe scoţieni şi pentru a spune lumii că noi, catalanii, vrem de asemenea să avem dreptul la referendum", a declarat Pep Pladeveya, proprietarul maşinii, vopsită în culori ale Cataloniei, scrie Mediafax, care citează AFP.

Pladeveya, care apreciază că locuitorii Cataloniei trăiesc "într-o dictatură", a plecat de la Girona duminică, împreună cu câţiva prieteni, la volanul micuţei maşini, a cărei producţie a fost stopată în 1973.

După trei zile de periplu cu 80 de kilometri pe oră, el a sosit la Glasgow miercuri în momentul desfăşurării ultimei reuniuni a mişcării "Yes Scotland".

Întâmpinat cu multă căldură de adepţii independenţei Scoţiei, el a distribuit pliante cu mesajul "Catalonia nu este Spania", mai scrie Mediafax.

Pep Pladeveya şi-a propus să petreacă întreaga seară în George Square, pentru a-i susţine pe scoţienii care doresc separarea de Marea Britanie şi pentru a cere un referendum pentru autodeterminarea Cataloniei, refuzat de Guvernul spaniol.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă