16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialStatele Unite sunt extrem de îngrijorate de președintele din Filipine, care vrea...

Statele Unite sunt extrem de îngrijorate de președintele din Filipine, care vrea să fie ca Adolf Hitler: Se declară fericit să masacreze milioane de oameni

UPDATE: Secretarul Apărării al Statelor Unite, Ash Carter, s-a declarat extrem de îngrijorat de declaraţiile preşedintelui filipinez legate de Hitler, informează sâmbătă agenția Reuters citată de News.ro.

”În opinia mea, aceste comentarii sunt extrem de îngrijorătoare”, a declarat demnitarul american în urma unei discuţii cu miniştrii Apărării din sud-estul Asiei.

Totuși, la reuniune nu s-a discutat oficial despre ultimele comentarii controversate ale preşedintelui Duterte, deşi la şedinţă a participat şi reprezentantul Apărării din Filipine.

————————————————————

Președintele populist filipinez Rodrigo Duterte a făcut vineri o paralelă între campania sa sângeroasă împotriva criminalității și exterminarea evreilor de către Adolf Hitler, afirmând că ar fi “fericit să masacreze” milioane de drogați. 
  
 Avocatul în vârstă de 71 de ani, cunoscut pentru limbajul foarte violent, a calificat drept “ipocriți” SUA și Uniunea Europeană, care au criticat campania sa împotriva traficului de droguri. “Hitler a masacrat trei milioane de evrei. Bun, sunt trei milioane de drogați (în Filipine). Aș fi fericit să-i masacrez”, a spus el, într-un discurs susținut vineri dimineață, potrivit AFP. 
  
Duterte a câștigat prezidențialele din mai mizând pe un proiect de întărire a securității și pe promisiunea de a ucide mii de criminali, pentru a stupă traficul de droguri, unul dintre marile flageluri ale arhipelagului. De la investitura sa în 30 iunie, peste 3.300 de persoane au fost ucise, imensa majoritate de către civili încurajați de retorica incendiară a președintelui care le cerea să își facă singuri dreptate. Numerose organizații pentru protecția drepturilor omului și guverne occidentale au denunțat aceste acțiuni. 
  
Drept reacție, Duterte și-a multiplicat diatribele insultătoare împotriva ONU și a UE. Acesta l-a numit pe președintele american Barack Obama “fiu de curvă”. Până la sosirea la putere a lui Duterte, Filipine, fosta colonie americană, era unul dintre cei mai fideli aliați ai Washingtonului în Asia. Cele două țări sunt legate de un tratat mutual de apărare. 
  
Vineri, președintele filipinez a atacat UE și SUA pentru lipsa de reacție în criza migrantilor care fug din Orientul Apropiat, aminteşte Hotnews. “Voi, SUA și UE, mă puteți califica oricum vreți, dar niciodată nu am fost ipocrit, ca voi. Migrantii fug din Orientul Apropiat. Îi lăsați să putrezească și vă îngrijorați de moartea a 1.000, 2.000, 3.000 de persoane?”, a spus acesta. 
  

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă