20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn raport exploziv agită apele la Washington: Rusia are informaţii compromiţătoare despre...

Un raport exploziv agită apele la Washington: Rusia are informaţii compromiţătoare despre președinte. Trump, petreceri cu prostituate la Moscova

Lovitură de teatru pe scena politică americană! O înregistrare video cu caracter sexual, filmată la Moscova cu prostituate și cu Donald Trump actor principal, este unul dintre documentele compromiţătoare pe care le deţine Rusia despre președintele ales al SUA. 

Șefii serviciilor secrete americane l-au informat pe Donald Trump despre existenţa unor informaţii compromiţătoare care au fost adunate în cursul anilor de către Rusia referitor la miliardarul republican și grupate în note confidenţiale care circulă la Washington. „Informaţii false – o vânătoare de vrăjitoare!”, a reacţionat Donald Trump pe Twitter.

Informaţia  fost dezvăluită marţi, 10 ianuarie, de CNN și alte media. Documentul de 35 pagini este compus dintr-o serie de note, datând din decembrie 2016, redactate de un fost agent al spionajului britanic, MI6.

Documentul este consi-derat credibil de serviciile secrete americane. Potrivit mass-media, printre care CNN și New York Times, șefii serviciilor secrete au prezentat președintelui ales rezumatul a două pagini din cele 35, în același timp detaliindu-i raportul lor, parţial declasificat vineri, recapi-tulând ansamblul atacurilor informatice și de dezinformare în SUA. Faptul că acest rezumat  fost prezentat lui Donald Trump, lui Barack Obama și mai multor responsabili ai Congresului relevă importanţa acordată acestor documente de către șefii spionajului.

Aventuri sexuale

Documentul adună mai multe rapoarte scurte, redactate între 20 iunie și 20 octombrie 2016, privind comunicaţii supravegheate în timpul campaniei între echipa lui Trump și Moscova, ca și aventurile sexuale ale miliardarului în timpul călătoriilor la Moscova – petreceri ale căror dovezi sunt păstrate de serviciile secrete ruse, care le-ar putea folosi pentru a face presiuni asupra lui. 

Aceste informaţii asupra președintelui ales au fost aduse la cunoștinţa autorităţilor americane de un fost agent al serviciilor de spionaj bitanic MI6, angajat de rivalii lui Donald Trump pentru a aduna elemente împotriva sa, potrivit CNN.

La rândul său, ”Guardian” afirmă că senatorul republican John McCain ar fi transmis documentul șefului FBI, James Comey, în decembrie. Apoi documentul  fost înmânat președintelui în timpul prezentării, vineri, de către șefii serviciilor secrete americane, a raportului agenţiilor de informaţii asupra „campaniei de influenţă” presupusă a președintelui Putin pentru discreditarea adversarului său democrat, Hillary Clinton. Kremlinul a respins mereu aceste acuzaţii.

Schimburi de informaţii Trump-Moscova

Site-ul de informaţii ”Buzz-Feed” a procurat cele 35 pagini ale raportului și le-a publicat, fără să fie în măsură să le autentifice. Conţinutul lor nu a fost certificat de surse oficiale. Notele, care circulă de câteva săptămâni în mediile politice și de știri din Washington, evocă informaţii prezentate ca fiind compromiţătoare pentru Donald Trump, cum este cazul unei casete video cu caracter sexual, filmată clandestin de serviciile secrete ruse, în timpul unei vizite a miliardarului american la Moscova în 2013, cu scopul de a deveni un mijloc de șantaj. 

Informaţiile schimbate, de-a lungul mai multor ani, de Donald Trump și apropiaţii săi și Kremlin figurează de asemenea în aceste pagini. 

Note șocante

Aceste informaţii, în pofida zonelor de umbră, au provocat tulburări la Washington şi în special în Congres. „Dacă aceste informaţii privind o coordonare între campania lui Trump şi agenţi ruşi se dovedesc reale şi  dacă acuzaţiile, potrivit cărora ruşii au compromis „independenţa preşedintelui ales Trump”, sunt adevărate, ar fi cu adevărat şocant.

Ar fi exploziv”, a reacţionat senatorul democrat Chris Coons. Existenţa legăturilor între anturajul lui Donald Trump şi puterea rusă a făcut deja obiectul zvonurilor în timpul campaniei electorale, în special prin intermediul rolului tulbure  al unui consilier în politică externă apropiat de Moscova, Carter Page. Consensul serviciilor secrete americane este că Vladimir Putin a ordonat o campanie de influenţă în SUA, piratând e-mailurile responsabililor democraţi cu scopul discreditării lui Hillary Clinton, faţă de care liderul de la Kremlin nutreşte o ură personală de când ea era şefa diplomaţiei americane (2009-2013), şi pentru a creşte şansele lui Donald Trump.  

După ce a primit raportul serviciilor secrete, Trump a admis că Rusia a lansat  atacuri cibernetice în SUA, în special contra Partidului Democrat.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă