16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUn român a fost rănit în atentatul de la Tel Aviv

Un român a fost rănit în atentatul de la Tel Aviv

Un cetățean român se numără printre persoanele rănite în Israel, în urma atentatului de la Tel Aviv, a anunțat, miercuri, Ministerul român al Afacerilor Externe.

Atentatul s-a produs în seara zilei de marți, 8 martie.

Cetățeanul român rănit este internat în prezent într-un spital din capitala Statului Israel, în stare stabilă. Ambasada României la Tel Aviv este în legătură permanentă cu spitalul, pentru a oferi asistenţă consulară, în situaţia în care acest lucru se va impune.

O persoană a fost ucisă şi alte nouă rănite într-un multiplu atac cu cuţitul al unui bărbat într-o suburbie din sudul oraşului Tel Aviv, Jaffa, a precizat poliţia, care în cele din urmă l-a omorât pe atacator, relatează Agerpres.

Mulţi dintre cei înjunghiaţi se află în stare gravă. Atacatorul a înjunghiat prima dată câteva persoane în fostul port Jaffa, după care a fugit spre locul de plimbare de la malul mării şi a înjunghiat alte persoane în apropierea unui restaurant. 

Atacurile au survenit la aproximativ 15 minute de locul unde vicepreşedintele american Joe Biden, în vizită în Israel, era primit de fostul preşedinte israelian Shimon Peres.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă