10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUn student egiptean riscă expulzarea din SUA, după ce a anunțat...

Un student egiptean riscă expulzarea din SUA, după ce a anunțat că vrea să-l omoare pe Trump

Agenții federali au arestat un student egiptean, înscris la o şcoală de pilotaj în California, după ce a postat, pe Internet, un mesaj în care a afirmat că vrea să îl ucidă pe candidatul pentru învestirea republicană la alegerile prezidențiale americane, Donald Trump. Mai mult, el este pe cale de a fi expulzat din SUA, informează AFP, citat de Agerpres.

„Am chef să-l omor pe Donald Trump şi să fiu condamnat la închisoare pe viaţă. Lumea întreagă mi-ar mulţumi că am făcut-o”, a scris tânărul Emadeldin Elsayed, în vârstă de 23 de ani, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO: Donald Trump stârnește noi controverse. El a făcut aluzii obscene la dezbaterea republicanilor

El nu a fost inculpat de autorități, însă un judecător sesizat de Serviciul de imigraţie a ordonat, la începutul săptămânii, ca tânărul să fie expulzat pentru că nu mai are viză de student valabilă, după ce şcoala de pilotaj i-a anulat înscrierea. Mai mult, judecătorul a refuzat să-l repună în libertate pe cauţiune, întrucât procuratura a estimat că ar exista riscul ca acesta să se sustragă aplicării ordinului. 

Potrivit AFP, avocatul tânărului a recunoscut că gestul clientului său a dovedit lipsă de discernământ, însă el nu avea nicio intenţie de a atenta la viaţa lui Trump şi îşi regretă gestul. 

„Este doar un băieţandru care a făcut ceva stupid”, a mai spus avocatul, explicând că textul postat pe Facebook însoţea un articol care evoca discursul antimusulman al candidatului republican. 

Citește și: Justiția SUA îl vizează pe Trump, exact în momentul când este favorit în cursa electorală

Mai mult, avocatul a mai spus că discursul studentului „se înscrie într-o retorică indignată similară retoricii utilizate de Donald Trump însuşi când spune că îi va ucide pe apropiaţii teroriştilor, pe copiii şi pe soţiile lor”. 

Vineri ar putea avea loc o audiere pentru expulzara tânărului. În aceste condiții, Emadeldin Elsayed dorește doar să aibă posibilitatea de a-şi reglementa problemele înainte de a pleca (să-şi recupereze bunurile şi, poate, o parte din cei 41.000 de dolari pe care i-a achitat drept cheltuieli de şcolarizare, precum şi să-şi vândă maşina). Studentul egiptean sosise în SUA în septembrie 2015, pentru un an.

Citește și: Donald Trump, acuzat de populism de şeful diplomaţiei germane

 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă