12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialUn suspect în uciderea procurorului luat ostatic la Istanbul, arestat în Italia

Un suspect în uciderea procurorului luat ostatic la Istanbul, arestat în Italia

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat un suspect care are legătură cu uciderea unui procuror din Istanbul, luat ostatic marţi de presupuşi membri ai grupării Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), informează Mediafax

Suspectul ar avea legătură cu o organizaţie teroristă şi a fost capturat într-un hotel din Mestre, având asupra sa documente austriece. Poliţia crede că suspectul este un presupus recrutor pentru DHKP-C, o grupare marxist-leninistă violentă, relatează ANSA, în pagina electronică.

Procurorul Mehmet Selim Kiraz a murit în urma rănilor suferite după ce a fost luat ostatic în urmă cu o săptămână într-un tribunal din Istanbul. Doi dintre autori au fost ucişi în timpul unei asediu al poliţiei pentru eliberarea procurorului.

Citește și: UPDATE: Procuror luat ostatic dintr-un tribunal din Turcia. Infractorii au fost uciși

Suspectul a fost arestat în baza unui mandat internaţional şi va fi extrădat în Turcia. Ministrul italian de Interne Angelino Alfano a declarat că ţara a fost în alertă în legătură cu posibili terorişti şi acţiuni teroriste.

Gruparea DHKP-C este cunoscută pentru atacuri teroriste, inclusiv pentru că a revendicat un atac sinucigaş în 2013 împotriva ambasadei americane din Ankara, potrivit CNN. 

Alte atacuri atrinbuite grupării sunt asasinarea unui fost ministru al Justiţiei, Mehmet Topac, în 1994, sau asasinarea mai multor oficiali din cadrul poliţiei şi armatei, precum şi a unui om de afaceri.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă