15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn tablou al pictorului Edgar Degas a fost furat în Cipru

Un tablou al pictorului Edgar Degas a fost furat în Cipru

Un tablou al pictorului impresionist Edgar Degas, "Danseuse ajustant son chausson", evaluat la șase milioane de euro, a fost furat, luni, din locuința unui colecționar din Cipru, transmite lefigaro.fr, conform Mediafax.

Autorităţile locale au anunţat că au reţinut un suspect şi sunt în căutarea altor două persoane în cazul furtului tabloului din casa colecționarului.

Pe lângă tabloul "Danseuse ajustant son chausson", care prezintă, pe o pânză cu dimensiunile de 61 de centimetri pe 47 de centimetri, imaginea a patru balerine, dintre care una îşi aranjează încălţămintea, din casa colecţionarului au mai fost furate şapte ceasuri, trei binocluri folosite în sălile de operă, toate din aur şi a căror valoare este estimată la 157.000 de euro.

Potrivit lefigaro.fr, acesta este cel mai scump tablou care a fost furat vreodată în Cipru, ţară unde jafurile de acest tip sunt rare.

Edgar Degas, care a trăit între 1834 şi 1917, a fost un pictor şi sculptor francez, considerat unul dintre principalii reprezentanţi ai curentului impresionist. O parte din operele sale are ca subiect balerine, prezentate din diferite unghiuri şi în diferite poziţii.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă