20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialUn tânăr australian, arestat pentru plănuirea unui atac terorist

Un tânăr australian, arestat pentru plănuirea unui atac terorist

 

Un tânăr de 18 ani a fost arestat, marți, în Australia, sub suspiciunea că intenționa să comită un atac terorist în Sidney, informează DPA, citat de Agerpres.

Potrivit unui comisar adjunct al poliţiei federale australiene, Neil Gaughan, tânărul se afla sub monitorizarea poliției din 2015. Atunci când a fost arestat, în parcul Macquarie din Sydney, suspectul căuta „clădiri care reprezintă autoritatea”.

„Am întreprins acţiuni prompte pentru a asigura siguranţa comunităţii şi suntem mulţumiţi că orice ameninţare la adresa comunităţii reprezentată de acest individ a fost eliminată”, a adăugat reprezentantul poliției. 

Tânărul va fi pus sub acuzare pentru plănuirea unui atac terorist şi pentru că se pregătea să părăsească Australia pentru a se angaja în activităţi ostile într-o altă ţară. Astfel, el riscă o condamnare la închisoare pe viață.

În februarie, bărbatul a încercat să se îmbarce pentru un zbor internaţional de pe aeroportul din Sydney, dar a fost oprit din cauză că paşaportul îi era anulat, a declarat comisarul adjunct din New South Wales, Catherine Burn. 

Săptămâna trecută, cinci bărbaţi din Melbourne au fost arestaţi în nord-estul Australiei în timp ce se pregăteau să plece cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni pentru a se alătura Stat Islamic în Siria prin Indonezia. Ei au fost puşi sub acuzare duminică pentru terorism. 

Cele mai citite

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...

Săraci deși muncesc. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din rândul statelor Uniunii Europene. Deși muncesc, românii prezintă un risc mai mare de...

Guvernul are nou proces la Curtea de arbitraj de la Washington. Bulgarii de la Euroins cer despăgubiri de 500 milioane de euro

După modelul canadienilor de la Roșia Montană, Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) și Euroins Insurance Group AD (EIG) au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă