14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialUn tânăr care intenţiona să imite atacul de la Columbine a fost...

Un tânăr care intenţiona să imite atacul de la Columbine a fost arestat în Spania

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost arestat miercuri în Spania în timp ce era hotărât să imite “masacrul” de la liceul american Columbine, soldat cu 13 morţi în 1999, a anunţat joi poliţia, care a confiscat “peste 140 de kilograme de material explozibil”, relatează AFP, scrie Mediafax.

Poliţia “a arestat un tânăr în vârstă de 21 de ani care se pregătea să amplaseze bombe la Universitatea din Baleare, imitând masacrul de la Columbine”, se arată într-un comunicat.

El a fost arestat la Palma de Mallorca, în Insulele Baleare, “chiar în momentul în care primea peste 140 de kilograme de material explozibil pe care îl procurase pe Internet”, potrivit poliţiei.

Tânărul “a lăsat diverse comentarii pe Internet în care s-a identificat cu autorii atacului de la liceul din Columbine în Statele Unite şi avea inclusiv un blog unde îşi exprima ura, preferinţa pentru arme şi cum se fabrică diverse dispozitive explozibile”, adaugă poliţia.

În documentele confiscate, bărbatul “şi-a explicat ura faţă de societate, în special faţă de studenţii de la universitate, precum şi decizia de a amplasa bombe (…) strategic în incinta universităţii, evocând ipoteza unei sinucideri în timpul masacrului”, potrivit comunicatului.

Cele mai citite

Lituania își crește dotarea armată cu tancuri Leopard fabricate în Germania şi sisteme de rachete antiaeriene IRIS-T

Lituania a decis să cumpere tancuri Leopard fabricate în Germania şi sisteme de rachete antiaeriene IRIS-T, a declarat marţi ministrul lituanian al apărării, Laurynas...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...
Ultima oră
Pe aceeași temă